کیک وانیلی: ملکه کیک ها از نگاه نی نی سایتی ها!
اینجا 20 نکته کلیدی که از دل بحث های نی نی سایتی ها بیرون اومده رو براتون جمع آوری کردم:
- بهرهگیری از مواد اولیه با کیفیت: همه تاکید داشتن که کره و وانیل خوب، معجزه می کنه!
- هم دمای محیط بودن مواد: تخم مرغ و کره حتماً باید به دمای محیط برسن.
- اندازه گیری دقیق مواد: از پیمانه های استاندارد استفاده کنید، حتی یک گرم هم مهمه!
- زدن صحیح تخم مرغ و شکر: این مرحله خیلی مهمه و باید تا جایی بزنید که کرم رنگ و کشدار بشه.
- اضافه کردن آرد الک شده: آرد رو حتماً چند بار الک کنید تا کیک سبک بشه.
- اضافه کردن آرد به صورت تدریجی: یکدفعه آرد رو اضافه نکنید، کم کم و با احتیاط مخلوط کنید.
- هم زدن بیش از حد ممنوع: فقط در حدی که مواد مخلوط بشن هم بزنید، وگرنه کیک سفت میشه.
- بهرهگیری از شیر یا ماست: بعضی ها شیر و بعضی ها ماست رو برای لطیف شدن کیک پیشنهاد می کردن.
- اضافه کردن بکینگ پودر و وانیل در آخر: این دوتا رو آخر از همه اضافه کنید و خیلی کم هم بزنید.
- چرب کردن و آرد پاشی قالب: برای اینکه کیک به قالب نچسبه، حسابی چرب و آرد پاشی کنید.
- گرم کردن فر: قبل از گذاشتن کیک، فر رو از قبل گرم کنید.
- تنظیم دمای فر: دمای مناسب برای پخت کیک وانیلی معمولا 180 درجه سانتیگراده.
- عدم باز کردن درب فر: تا زمانی که کیک پف نکرده، درب فر رو باز نکنید.
- تست خلال دندون: برای اینکه مطمئن بشید کیک پخته، یه خلال دندون داخلش فرو کنید، اگه تمیز بیرون اومد یعنی آمادست.
- خاموش کردن فر: بعد از پخت، فر رو خاموش کنید و بذارید کیک کمی داخل فر خنک بشه.
- خنک شدن کیک قبل از برش: بذارید کیک کاملا خنک بشه بعد برش بزنید.
- اضافه کردن اسانس وانیل مرغوب: برای عطر بهتر کیک از وانیل مایع استفاده کنید.
- بهرهگیری از قالب مناسب: قالب مناسب با اندازه مواد، نتیجه بهتری میده.
- کاهش شکر: برای کیک های سالم تر، مقدار شکر رو کمی کاهش بدید.
- اضافه کردن پوست لیمو رنده شده: کمی پوست لیمو رنده شده عطر بی نظیری به کیک میده.

راستی، توی نی نی سایت خیلی ها پیشنهاد می کردن که برای تزیین کیک وانیلی از خامه فرم گرفته و میوه های تازه استفاده کنید. به نظر ایده خیلی خوبی میاد!
یه دستور پخت ساده هم اینجا براتون میذارم (البته اینم از نی نی سایت کش رفتم!): تخم مرغ 3 عدد، شکر 1 پیمانه، آرد 1.5 پیمانه، شیر نصف پیمانه، روغن نصف پیمانه، وانیل 1 قاشق چایخوری، بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری. همه رو مخلوط کنید و بریزید تو قالب و بذارید تو فر!
کیک وانیلی بهشتی: خلاصه تجربیات نی نی سایتیها (۲۰ ایده)
رازهای یک کیک وانیلی بینظیر: نی نی سایتیها چه میگویند؟
کیک وانیلی، این طعم نوستالژیک و محبوب، همیشه جایگاه ویژهای در مهمانیها و دورهمیهای ما داشته است. اما چطور میتوان یک کیک وانیلی بینقص و خوشمزه پخت؟ در این پست، تجربیات کاربران نی نی سایت را جمعآوری کردهایم تا شما هم بتوانید یک کیک وانیلی بهشتی بپزید!
۱. کیفیت وانیل، حرف اول را میزند!
بیشتر نی نی سایتیها معتقدند بهرهگیری از وانیل مرغوب، عصاره وانیل طبیعی یا حتی غلاف وانیل، تاثیر شگفتانگیزی بر طعم نهایی کیک دارد. وانیل تقلبی به هیچ وجه توصیه نمیشود!
۲. تخممرغها را به دمای محیط برسانید.
تخممرغهایی که به دمای محیط رسیدهاند، بهتر با مواد دیگر ترکیب میشوند و بافت کیک را نرمتر و یکدستتر میکنند. این یک ترفند ساده اما موثر است!
۳. آرد را حتماً الک کنید!
الک کردن آرد باعث میشود هوا وارد بافت آن شود و در نتیجه، کیک شما پفکیتر و سبکتر خواهد بود. نی نی سایتیها این نکته را بسیار مهم میدانند.
۴. از بیکینگ پودر تازه استفاده کنید.
بیکینگ پودر تاریخ گذشته، قدرت خود را از دست داده و باعث میشود کیک شما به خوبی پف نکند. حتماً قبل از استفاده، تاریخ انقضای آن را بررسی کنید.
۵. شیر را با روغن جایگزین کنید.
برخی از کاربران نی نی سایت توصیه میکنند به جای شیر، از مقدار مساوی روغن (ترجیحاً روغن مایع) استفاده کنید تا کیک شما نرمتر و مرطوبتر شود.
۶. کره را به خوبی هم بزنید تا کرمی شود.
کره را با شکر به خوبی هم بزنید تا مخلوطی کرمی و یکدست حاصل شود. این کار باعث میشود شکر به خوبی در کره حل شده و بافت کیک شما بهتر شود.
۷. فر را از قبل گرم کنید.
فر را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید تا دمای آن به طور کامل تثبیت شود. این کار به پخت یکنواخت کیک کمک میکند.
۸. از پیمانههای استاندارد استفاده کنید.
اندازهگیری دقیق مواد اولیه، کلید یک کیک موفق است. از پیمانههای استاندارد برای اندازهگیری آرد، شکر، روغن و سایر مواد استفاده کنید.
۹. از کاغذ روغنی برای کف قالب استفاده کنید.
بهرهگیری از کاغذ روغنی باعث میشود کیک شما به راحتی از قالب جدا شود و نگران چسبیدن آن نباشید.
۱۰. برای طعمدهی بیشتر، از پوست لیمو رنده شده استفاده کنید.
اضافه کردن مقدار کمی پوست لیمو رنده شده به خمیر کیک، عطر و طعم بینظیری به آن میبخشد. فقط دقت کنید قسمت سفید پوست لیمو را رنده نکنید، زیرا تلخ است.
۱۱. کمی ماست چکیده به خمیر اضافه کنید.
افزودن یک قاشق غذاخوری ماست چکیده به خمیر کیک، بافت آن را نرمتر و مرطوبتر میکند.
۱۲. مواد خشک و تر را به تناوب اضافه کنید.
مواد خشک و تر را به صورت متناوب به خمیر اضافه کنید و هر بار به آرامی هم بزنید تا یکدست شود. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید.
۱۳. از همزن برقی استفاده کنید.
بهرهگیری از همزن برقی به شما کمک میکند تا مواد را به طور یکنواختتر و سریعتر با هم مخلوط کنید و بافت کیک شما بهتر شود.
۱۴. دمای فر را دقیق تنظیم کنید.
دقت کنید که دمای فر با دستور پخت کیک مطابقت داشته باشد. اگر دمای فر خیلی بالا باشد، کیک شما میسوزد و اگر خیلی پایین باشد، به خوبی پف نمیکند.
۱۵. خلال دندان را داخل کیک فرو کنید.
برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان را داخل آن فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک شما آماده است.
۱۶. اجازه دهید کیک در قالب خنک شود.
بعد از پخت، اجازه دهید کیک به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در قالب خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.
۱۷. از خامه قنادی فرم گرفته برای تزیین استفاده کنید.
برای تزیین کیک وانیلی میتوانید از خامه قنادی فرم گرفته، میوههای تازه، شکلات رنده شده یا سس کارامل استفاده کنید.
۱۸. قبل از سرو، کیک را خنک کنید.
کیک وانیلی را قبل از سرو، در یخچال قرار دهید تا خنک شود. کیک خنک، طعم بهتری دارد.
۱۹. از اسانس بادام به مقدار خیلی کم استفاده کنید.
اضافه کردن مقدار بسیار کمی اسانس بادام (فقط چند قطره!) به خمیر کیک، طعم آن را بسیار دلپذیر میکند.
۲۰. برای کیکهای لایهای، از شربت استفاده کنید.
اگر کیک وانیلی شما لایهای است، هر لایه را با شربت (مخلوط آب و شکر) مرطوب کنید تا کیک شما نرمتر و خوشمزهتر شود.






