راز خوشمزه شدن مرغ: خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها
مرغ یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در بین ما ایرانی هاست. اما خیلی وقت ها پیش میاد که مرغ اون طعم و مزه دلچسبی که انتظار داریم رو نداره. امروز میخوام ۲۰ تا از تجربیات مامان های نی نی سایتی رو براتون خلاصه کنم تا مرغ هاتون همیشه خوشمزه و لذیذ بشه!
این تجربیات شامل نکات ریز و درشتی میشه که از طعم دار کردن مرغ قبل از پخت تا روش های مختلف پخت و پز رو در بر میگیره. پس با من همراه باشید:
- بهرهگیری از پیاز فراوون: پیاز رنده شده یا خلالی شده رو قبل از پخت به مرغ اضافه کنید، معجزه می کنه!
- ماست و آبلیمو: مرغ رو چند ساعت قبل از پخت توی ماست و آبلیمو بخوابونید تا هم نرم بشه هم خوش طعم.
- زعفران دم کرده: زعفران دم کرده رو فراموش نکنید، هم رنگ و بوی خوبی به مرغ میده هم طعمش رو عالی می کنه.
- ادویه های مخصوص مرغ: از ادویه های مخصوص مرغ که ترکیبی از پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، زردچوبه و فلفل هست استفاده کنید.
- سیر رنده شده: سیر رنده شده طعم و عطر بی نظیری به مرغ میده.
- فلفل دلمه ای: چند برش فلفل دلمه ای رنگی رو توی مواد مرغ بریزید تا عطر و طعمش عالی بشه.
- زنجبیل: کمی زنجبیل رنده شده یا پودر زنجبیل طعم متفاوتی به مرغ میده.
- سس سویا: چند قطره سس سویا طعم شور و خوشمزه ای به مرغ میده. (مراقب باشید زیاد نریزید که شور نشه!)
- عسل یا شکر قهوه ای: یه قاشق چایخوری عسل یا شکر قهوه ای طعم ملس و کاراملی به مرغ میده.
- روغن زیتون: بهرهگیری از روغن زیتون به جای روغن های دیگه، طعم بهتری به مرغ میده.
- نمک به اندازه: در بهرهگیری از نمک دقت کنید، کم باشه میشه اضافه کرد ولی اگه زیاد باشه دیگه نمیشه کاریش کرد.
- پخت با حرارت ملایم: مرغ رو با حرارت ملایم بپزید تا مغز پخت بشه و خشک نشه.
- بهرهگیری از آب مرغ: برای پخت مرغ از آب مرغ استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه.
- سرخ کردن مرغ قبل از پخت: مرغ رو قبل از پخت یه تفت کوچیک بدید تا رنگش عوض بشه و آب نندازه.
- اضافه کردن سبزیجات معطر: جعفری، گشنیز و شوید خرد شده رو در انتهای پخت به مرغ اضافه کنید.
- آلو بخارا: اضافه کردن چند عدد آلو بخارا به مرغ طعم ملس و دلچسبی میده.
- رب انار: یه قاشق رب انار طعم ترش و شیرینی به مرغ میده.
- آب نارنج: اگه رب انار ندارید میتونید از آب نارنج استفاده کنید.
- فویل: برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، اون رو داخل فویل بپیچید و بعد بپزید.
- گریل کردن: گریل کردن مرغ باعث میشه طعم دودی و خوشمزه ای بگیره.

نوش جان!
راز خوشمزه شدن مرغ: 20 نکته از نی نی سایت
1. مرینیت جادویی با پیاز و ماست
خیلی از خانومای نی نی سایتی میگن راز خوشمزگی مرغ، یه مرینیت ساده با پیاز رنده شده و ماسته! حداقل یه ساعت قبل پخت، مرغ رو توی این مواد بخوابونید.
ماست باعث میشه مرغ نرم و لطیف بشه و پیاز هم بوی بد مرغ رو از بین میبره.
میتونید کمی زعفران دم کرده هم به این مرینیت اضافه کنید تا خوشرنگ تر بشه.
بعضیا میگن اگه چند حبه سیر هم رنده کنید، دیگه محشر میشه!
یادتون نره کمی نمک و فلفل هم بزنید.
اگه وقت دارید، بذارید مرغ یه شب کامل توی این مواد بمونه.
تجربه نشون داده هرچی بیشتر بمونه، خوشمزه تر میشه!
2. ادویه های معطر؛ کلید اصلی
ادویه ها نقش خیلی مهمی توی طعم مرغ دارن. از زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، و آویشن غافل نشید.
میتونید از یه ترکیب ادویه آماده مرغ هم استفاده کنید، ولی حواستون باشه خیلی شور نباشه.
بعضی از خانومای نی نی سایتی پیشنهاد میدن کمی پودر کاری هم اضافه کنید.
یه مقدار خیلی کم زنجبیل هم میتونه طعم مرغ رو عالی کنه.
فقط یادتون باشه توی بهرهگیری از ادویه ها زیاده روی نکنید.
تعادل توی طعم خیلی مهمه.
میتونید ادویه ها رو قبل از استفاده کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه.
3. زعفران؛ رنگ و عطر بهشتی
زعفران دم کرده رو اصلا دست کم نگیرید. هم رنگ خیلی خوبی به مرغ میده و هم عطر فوق العاده ای داره.
میتونید زعفران رو توی مرینیت بریزید یا موقع پخت روی مرغ بریزید.
بعضی از خانوما میگن زعفران رو با کره آب شده مخلوط میکنن و روی مرغ میمالن.
اینطوری مرغ خیلی براق و خوشرنگ میشه.
برای اینکه زعفران رنگ بهتری بده، حتما بذارید خوب دم بکشه.
میتونید قبل از دم کردن، زعفران رو کمی پودر کنید.
یادتون باشه زعفران اصل گرونه، ولی ارزشش رو داره!
4. آبلیمو؛ چاشنی ترش و خوشمزه
آبلیمو هم مثل ماست باعث میشه مرغ نرم بشه و طعم خیلی خوبی بهش میده.
میتونید آبلیمو رو توی مرینیت بریزید یا موقع پخت روی مرغ بریزید.
بعضی از خانومای نی نی سایتی پیشنهاد میدن از آب نارنج هم استفاده کنید.
آب نارنج یه طعم ترش و ملسی به مرغ میده.
مراقب باشید آبلیمو زیاد نریزید، چون ممکنه مرغ خیلی ترش بشه.
بهتره از آبلیمو تازه استفاده کنید.
آبلیمو صنعتی ممکنه طعم خوبی نداشته باشه.
5. تفت دادن قبل از پخت
تفت دادن مرغ قبل از پخت، باعث میشه مرغ خوش طعم تر بشه و آبش رو از دست نده.
مرغ رو توی کمی روغن تفت بدید تا رنگش تغییر کنه.
میتونید توی همون روغن پیاز و سیر رو هم تفت بدید و بعد مرغ رو اضافه کنید.
تفت دادن مرغ یه لایه محافظ دورش ایجاد میکنه.
این لایه باعث میشه آب مرغ داخلش بمونه و مرغ خشک نشه.
فقط مراقب باشید مرغ نسوزه.
شعله گاز رو ملایم کنید.
6. پخت با حرارت ملایم
برای اینکه مرغ خوب بپزه و نرم بشه، باید با حرارت ملایم پخته بشه.
اگه حرارت زیاد باشه، مرغ زود میسوزه و داخلش خام میمونه.
میتونید مرغ رو توی فر، روی گاز یا توی آرام پز بپزید.
توی هر روشی که میپزید، حواستون به حرارت باشه.
اگه توی فر میپزید، دما رو روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
اگه روی گاز میپزید، شعله رو خیلی کم کنید.
اگه توی آرام پز میپزید، بذارید مرغ چند ساعت با حرارت کم بپزه.
7. بهرهگیری از سبزیجات معطر
اضافه کردن سبزیجات معطر به مرغ، طعم خیلی خوبی بهش میده.
میتونید از جعفری، گشنیز، شوید، پیازچه و نعناع استفاده کنید.
سبزیجات رو خرد کنید و توی مرینیت بریزید یا موقع پخت به مرغ اضافه کنید.
بعضی از خانومای نی نی سایتی پیشنهاد میدن از برگ بو هم استفاده کنید.
برگ بو یه عطر خیلی خوبی به مرغ میده.
میتونید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید، ولی سبزیجات تازه طعم بهتری دارن.
مراقب باشید سبزیجات نسوزن.
8. کره؛ طعم لذیذ و بافت نرم
کره باعث میشه مرغ طعم لذیذتری داشته باشه و بافتش نرم تر بشه.
میتونید کره رو آب کنید و روی مرغ بمالید یا موقع پخت به مرغ اضافه کنید.
بعضی از خانوما میگن کره رو با زعفران دم کرده مخلوط میکنن و روی مرغ میمالن.
اینطوری مرغ خیلی خوشرنگ میشه.
میتونید کره رو زیر پوست مرغ بذارید.
اینطوری مرغ از داخل هم چرب و خوشمزه میشه.
مراقب باشید کره نسوزه.
9. سس سویا؛ طعم آسیایی
اگه دوست دارید مرغتون یه طعم آسیایی داشته باشه، میتونید از سس سویا استفاده کنید.
سس سویا رو توی مرینیت بریزید یا موقع پخت روی مرغ بریزید.
مراقب باشید سس سویا خیلی شور هست.
کم استفاده کنید.
میتونید سس سویا رو با عسل و زنجبیل مخلوط کنید و روی مرغ بمالید.
این ترکیب یه طعم خیلی خوبی به مرغ میده.
از سس سویای با کیفیت استفاده کنید.
10. عسل؛ شیرینی ملایم
عسل یه شیرینی ملایم به مرغ میده و باعث میشه مرغ براق بشه.
میتونید عسل رو توی مرینیت بریزید یا موقع پخت روی مرغ بمالید.
عسل رو با سس سویا و زنجبیل مخلوط کنید.
عسل باعث میشه مرغ کاراملی بشه.
عسل رطوبت مرغ رو حفظ میکنه.
عسل رو به مقدار کم استفاده کنید.
عسل طبیعی بهترین گزینه است.
11. رب گوجه فرنگی؛ رنگ و طعم
رب گوجه فرنگی به مرغ رنگ و طعم خوبی می دهد، مخصوصاً برای مرغی که در فر پخته می شود.
رب را کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
رب را با کمی روغن زیتون و ادویه جات مخلوط کنید و روی مرغ بمالید.
مقدار رب را کنترل کنید تا مرغ بیش از حد ترش نشود.
رب خانگی طعم بهتری دارد.
از رب های با کیفیت استفاده کنید.
رب باعث می شود مرغ ظاهری اشتها آور داشته باشد.
12. فلفل دلمه ای؛ عطر و طعم بی نظیر
فلفل دلمه ای عطر و طعم بی نظیری به مرغ می دهد.
فلفل دلمه ای را خرد کنید و در مرینیت بریزید یا هنگام پخت در کنار مرغ قرار دهید.
از فلفل دلمه ای های رنگی استفاده کنید تا مرغ ظاهر زیباتری داشته باشد.
فلفل دلمه ای را میتوانید در فر یا روی گاز تفت دهید.
طعم شیرین فلفل دلمه ای با مرغ بسیار هماهنگ است.
فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C است.
فلفل دلمه ای را قبل از اضافه کردن به مرغ بشویید.
13. پیاز داغ؛ رمز خوشمزگی غذاهای ایرانی
پیاز داغ یکی از رمزهای خوشمزگی غذاهای ایرانی است.
پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
پیاز داغ را در مرینیت بریزید یا هنگام پخت به مرغ اضافه کنید.
پیاز داغ طعم شیرینی به مرغ می دهد.
میتوانید پیاز داغ را با سیر داغ مخلوط کنید.
پیاز داغ را در یخچال نگهداری کنید.
برای تهیه پیاز داغ از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
14. سیر؛ عطر و طعم تند و تیز
سیر عطر و طعم تند و تیزی به مرغ می دهد.
سیر را رنده کنید یا ریز خرد کنید و در مرینیت بریزید.
میتوانید چند حبه سیر را درسته در کنار مرغ قرار دهید.
سیر خاصیت ضد عفونی کننده دارد.
سیر را قبل از استفاده پوست بگیرید.
مصرف سیر برای سلامتی مفید است.
از سیر تازه استفاده کنید.
15. روغن زیتون؛ لطافت و طعم بی نظیر
روغن زیتون به مرغ لطافت و طعم بی نظیری می دهد.
مرغ را با روغن زیتون مرینیت کنید.
میتوانید کمی روغن زیتون را روی مرغ بریزید.
روغن زیتون برای سلامتی مفید است.
از روغن زیتون بکر استفاده کنید.
روغن زیتون را در جای خنک نگهداری کنید.
روغن زیتون به حفظ رطوبت مرغ کمک می کند.
16. فلفل سیاه و قرمز؛ طعم تند و آتشین
فلفل سیاه و قرمز طعم تند و آتشینی به مرغ می دهند.
فلفل را به مقدار لازم استفاده کنید.
میتوانید از فلفل چیلی هم استفاده کنید.
فلفل باعث افزایش اشتها می شود.
مصرف بیش از حد فلفل ممکن است باعث سوزش معده شود.
فلفل تازه طعم بهتری دارد.
فلفل را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
17. پودر آویشن؛ عطر گیاهی دلپذیر
پودر آویشن عطر گیاهی دلپذیری به مرغ می دهد.
آویشن را در مرینیت بریزید یا هنگام پخت روی مرغ بپاشید.
آویشن خاصیت ضد التهابی دارد.
مصرف آویشن برای سلامتی مفید است.
آویشن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
آویشن تازه طعم بهتری دارد.
آویشن یکی از ادویه های پرطرفدار برای مرغ است.
18. آب مرغ؛ طعم دهنده طبیعی
آب مرغ طعم دهنده طبیعی برای مرغ است.
هنگام پخت مرغ کمی آب مرغ اضافه کنید.
آب مرغ باعث می شود مرغ آبدارتر شود.
میتوانید از عصاره مرغ هم استفاده کنید.
آب مرغ را میتوانید فریز کنید.
آب مرغ سرشار از مواد مغذی است.
آب مرغ خانگی بهترین گزینه است.
19. نمک؛ طعم دهنده ضروری
نمک طعم دهنده ضروری برای مرغ است.
نمک را به مقدار لازم استفاده کنید.
میتوانید از نمک دریا هم استفاده کنید.
مصرف بیش از حد نمک برای سلامتی مضر است.
نمک را در جای خشک نگهداری کنید.
نمک یددار برای سلامتی مفید است.
نمک را به صورت یکنواخت روی مرغ بپاشید.
20. آب پیاز؛ راز نرمی و لطافت
آب پیاز یکی از رازهای نرمی و لطافت مرغ است.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
آب پیاز را در مرینیت بریزید.
آب پیاز باعث از بین رفتن بوی بد مرغ می شود.
میتوانید از پیاز رنده شده هم استفاده کنید.
پیاز حاوی آنتی اکسیدان است.
آب پیاز باعث می شود مرغ طعم بهتری داشته باشد.






